Dávid vagyok, 19 éves. Szeretném elmondani nektek fogszabályozásom történetét. „Fordított harapás”-sal küszködtem.

Így nézett ki a fogsorom a kezelés előtt:

1
2

Tudom, már a neve is hülyén hangzik, de ez van. Annyira zavart, hogy elmentem több fogorvoshoz is, de minden orvos műtétet javasolt, aminek végzős gimnazistaként nem sok kedvem volt nekivágni, ráadásul egyik sem ígért biztos sikert. Utolsó próbálkozásként elmentem dr. Nyiscsák Zoltánhoz, aki egy új kezelési módszert ajánlott, ami végre nem műtét volt.

A kezelés bár macerás volt, de inkább csak kellemetlenséggel, mint fájdalommal járt. A képen látható rögzítésen kellett három hétig minden nap „tekerni” plusz hetente kontrollra járni, ami még kibírható, ráadásul már ekkor kezdett látszani a változás. Ezt követően a fogaimra kerültek a „brekett”-ek, és most kb. 12-14 hónap után az összes fogam úgy áll, ahogy annak kell.

A kezelés közben:

 

 

Ma már magabiztosan tudok mosolyogni, könnyebben kommunikálok! Most, hogy életem egy új szakaszába, az egyetemi éveim felé lépkedek ez nagyon sokat jelent. És úgy gondolom, a későbbi állásinterjúimnál is fontos lesz a jó megjelenés.

Ilyen a fogsorom most, a kezelés végén:

 

 

 

Szerintem Ti is keressétek nyugodtan!

„Dávid problémája nem egyedi. Sajnos korábban csak a műtéti megoldás létezett, de manapság több lehetőség közül választhatunk. A fogszabályozók kezébe kerültek olyan új készülékek, amelyek lehetőséget adnak a szájpad tágítására gyermekkortól egészen idős korig. Jelen esetben egy apró sebészeti beavatkozásra is szükség volt, melyben Dr. Székely Tamás kollégám nyújtott segítséget.”

Dr. Nyiscsák Zoltán

fogszabályozó szakorvos, konzerváló fogászat

és fogpótlástan szakorvosa