Milyen fogszabályzó készülékek léteznek?

Manapság igen sok lehetőség közül választhatnak. Rendelőnkben igyekszünk a legoptimálisabb kezelést kínálni, figyelembe véve az életkort, a fogazati eltérést és páciensünk életmódját is. Palettánkon a teljesség igénye nélkül a kivehető fogszabályozó készülékektől, a rögzített készülékekig, a láthatatlan kezelésen át számtalan típus és ezek kombinációja is elérhető.

Mi alapján választja ki az orvos, hogy milyen készülékre van szükség?

Alapvetően a fogazati eltérés típusa és páciens kora a meghatározó.

Milyen esetekben javasolt csak a felső vagy csak az alsó fogsor szabályozása?

Mivel a két állkapocs párban helyezkedik el és egymással szoros kapcsolatban áll, ezért igen ritkán fordul elő, hogy a két fogsor szabályozására külön van szükség. Ilyen egyedi eset, amikor korábban már megtörtént a fogszabályozó kezelés és csak minimális visszamaradt eltérést szükséges korrigálni.

Külső vagy belső fogszabályozó mellett döntsünk?

A rögzített fogszabályozó készülék kerülhet a fogak külső vagy belső felszínére is. Miután pedig megszületik bennünk az elhatározás, hogy belevágunk a fogszabályozó kezelésbe érthető módon elmélázunk azon, melyik típust válasszuk a felkínált lehetőségek közül.

Milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal jár az egyik vagy a másik megoldás?

– A belső vagy más néven linguális fogszabályzó kívülről teljesen láthatatlan, mivel a fogak nyelv felőli oldalán van rögzítve. Viszont ebből adódnak a nehézségei is. A belső fogfelszínre felhelyezett bracketek kialakítása és felhelyezése időigényesebb. Megszokása a nyelvirritáció miatt nehezebb és a beszédben is zavaróbb lehet. A kezelési idő a speciális helyzet miatt hosszabb, továbbá nem minden eltérés esetén használható. A speciális anyagszükséglet és hosszabb ráfordított idő miatt magasabb költséggel is jár.

– A külső fogszabályzó látható, még akkor is, ha a bracketek átlátszóak vagy apróbb méretűek. A kisebb irritáció miatt könnyebben megszokható, és a beszédben is kevésbé gátol. A kezelés időtartama rövidebb, gyorsabban lehet látványos eredményt elérni. Speciális esetek is megoldhatók segítségével, pl. különálló fogak „lehúzása, áthelyezése”. Alacsonyabb költséggel jár.

Döntésünk során mindenképp figyelembe kell vennünk az elváltozás anatómiáját és a páciens személyes élethelyzetét, munkáját. Rendelőnkben igyekszünk a legoptimálisabb lehetőségeket felkínálni!

A korábbi éjszakai fogszabályozási élményemhez képest mennyivel rosszabb vagy jobb egy fix készülék?

A fix készülék kevesebb helyet foglal el a szájban, könnyebb a hozzászokás, kényelmesebb a „viselése” és nincs „műanyag” íze sem. A kivehető fogszabályzó készülék nincs rögzítve a fogakra, így az bármikor eltávolítható. Azonban ebben rejlik a kezelés nehézsége is, mivel hajlamosak vagyunk kényelmi szempontból nem megfelelő ideig viselni. A kivehető készülék ára lényegesen kedvezőbb, de az alkalmazási területe jóval szűkebb, mint a fix készüléké.

Mikor vigyem a gyermekemet fogszabályozási konzultációra?

Akár óvodás kor végén vagy iskolakezdés előtt ajánlott minden gyermek fogászati átvizsgálása fogszabályozás szempontjából is. Téves az a nézet, hogy a fogszabályozó kezelést csak fogváltás után lehet elkezdeni. Számtalan olyan esettel találkozom, amikor a fogváltás kezdetén egy egyszerű, tervezett kezeléssel, a fogváltás lehetőségeit is kihasználva súlyos problémákat kerülhetünk el.

Ha észleli, hogy gyermeke fogai nem szimmetrikusan bújnak elő, kuszának látja, keressen fel szakembert.

Ha gyermeke horkol, kialvatlan, esetleg nappal figyelmetlen szintén állhat fogazati eltérés a háttérben.

Milyen árulkodó jelei vannak, ha valakinek fogszabályozásra van szüksége?

Ha egy fogszabályozó szakorvos megpillant egy arcot, már első ránézésre tudja, van-e valamilyen fogazati eltérés. De mit figyeljen egy laikus szemlélő, mit vegyen szemügyre magán vagy gyermekén? Összegyűjtöttünk néhány árulkodó jelet, amit a tükörbe pillantva bárki megfigyelhet önmagán:

 • a fogak szabálytalan elhelyezkedése, az egyik oldalon több fog van, esetleg egyik-másik kifelé vagy befelé dől
 • a középvonal eltolódását észleli, azaz, ha a két nagymetsző közé egy egyenest állít az nem esik egybe az arc szimmetriatengelyével
 • az arcot nem találjuk szimmetrikusnak, az orr alatti terület aránytalanul kisebbnek tűnik
 • ha a fogak között szembetűnő rést észlelünk
 • a két fogsort összezárva az alsó állkapocs a felső elé ugrik, utóbbi már gyermekkorban is látható, ilyen esetben érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni

Beszédhibák, selypítés, hangképzési zavar, hátterében is gyakran áll harapási rendellenesség.

Ma már tudjuk, hogy a gerinc, a koponya és a fogazat egy összehangolt együtt működő egységet alkot. Ebből kiindulva logikusnak tűnik, hogy bizonyos tartási rendellenességek, pl. egyik váll lejjebb áll, mint a másik stb., hátterében is érdemes fogazati differenciákat keresni.

A gyermekkori horkolás nem tévesztendő össze a felnőtt korban előfordulóval, mivel ez korántsem normális jelenség. Gyakran szájlégzés áll a háttérben, mely szintén állcsonti problémára mutat.

Létezik-e a fogszabályozásnak alternatívája?

A válasz sajnos nem. Még nem találtak fel olyan alternatív megoldást, amellyel a fogszabályozás elkerülhető.

Léteznek azonban úgynevezett láthatatlan eljárások, például sínes kezelések vagy a fogsor belső oldalára rögzített készülék. Bizonyos esztétikai hibák javíthatók protetikai eljárással, csiszolással, pótlással, azonban ez a megoldás a harapással kapcsolatos problémákat nem oldja meg.

Szabályossá válhat-e a fogsor magától, egyszerűen attól, hogy az ember nő, idősödik?

Sajnos nem.

Sőt, bizonyos eltérések, például a bulldogharapás vagy a frontfogak területén fellépő torlódás az idő előrehaladtával csak rosszabbodik. A kezelés egyre nehezebbé és hosszabbá válik.

Más hatást érhetünk el kivehető fogszabályzóval?

A kivehető készülékeket általában előkezelés céljából használjuk, ritkán érhető el vele komplett eredmény. Életkori korlátai is vannak, hiszen csak gyermekkorban, a váltófogazaton alkalmazható, míg a rögzített készülék bármely életkorban választható.

Milyen problémákkal találkozunk leggyakrabban a mosolyszépítés kapcsán?

Amikor gyönyörű, új mosolyt szeretnénk adni páciensünknek számos akadályba ütközhetünk. A komplex esztétikai kezelést érdemes felméréssel kezdeni és kezelési tervet felállítani.

A régi, elszíneződött, esetlegesen már elhasználódott tömések cseréje elengedhetetlen a fogak egészségének megőrzése szempontjából. Esetlegesen gyökérkezelés is indokolt lehet.

Amennyiben a fogak helyzete nem megfelelő, a fogak torlódottan állnak vagy a harapás nem ideális fogszabályozó kezelés válhat szükségessé, akár egy fogpótlás előkészítéséhez is. Ritka esetekben a foghúzás is elkerülhetetlenné válik. Érdemes erre időt szánni, mivel hosszú távon a kozmetikai restaurációk törését, repedését okozhatja.

Ha a fogak körül az íny gyulladt, feszes, az egészséges íny eléréséhez – mely épp olyan fontos az egészséges mosolyhoz, mint a fehér fogak – fogínykezelésekre van szükség, amely fogászati lézer alkalmazásával elvégezhető. Szép formájú fogakat nem csak fogpótlás alkalmazásával érhetünk el, hanem lézeres ínyplasztika segítségével is, az eredmények magukért beszélnek!

Létezik-e olyan esete, amikor a fogszabályozás kifejezetten sürgős?

Igen. Buldogharapás (amikor az alsó fogsor a felső elé zár), illetve nyitott harapás esetén (amikor a két fogsor látszólag zárt helyzete ellenére is rés van a fogak között) nem érdemes késlekedni. Az időben elkezdett kezelés nagyon fontos, mivel ezek az állapotok folyamatosan romlanak és bizonyos esetekben rögzülhetnek is.

Fájdalmas-e a fogszabályozás?

Alapvetően a fogszabályozó kezelés nem jár fájdalommal, azonban a fogak mozgatása az első időkben kellemetlen lehet. Ilyenkor javasoljuk pépes ételek fogyasztását, illetve szükség esetén enyhe fájdalomcsillapító alkalmazását. Utóbbira azonban igen ritkán kerül sor. 2-3 nap alatt a szervezet alkalmazkodik az új helyzethez, ahogyan mi is.

Elmúltam 18, nekem már túl késő?

Természetesen nem, amíg valakinek saját fogai vannak, addig van mit szabályozni. Legidősebb páciensünk elmúlt 60, amikor megkapta fogszabályozó készülékét.

Vannak olyan esetek, amikor valakinek nem lehet fogszabályzója?

Alapvetően ellenjavallt a fogszabályozás nem megfelelő szájhigiénia esetén. Továbbá vannak olyan speciális betegségek, amelyekben a fogak mozgatása a foggyökér felszívódásával járhat, ilyenkor szintén nem lehet fogszabályozást alkalmazni.

Ki kell-e húzni a bölcsességfogakat fogszabályozás előtt?

Általában a fogszabályozó kezelések megkezdése előtt célszerű a bölcsességfogak eltávolítása.

Érdekes tény, hogy a még át nem tört, a szájüregben nem látható bölcsességfogak is számtalan fogazati eltérést, ízületi problémát okozhatnak. Ezek időben történő eltávolításával a későbbi fogtorlódások, nyitott harapás, aszimmetrikus állkapocs fejlődés elkerülhetővé válhatnak.

A fogszabályozó kezelés megkezdésekor panoráma röntgenfelvétel is készül, melyen ellenőrizzük a bölcsességfogak meglétét, helyzetét és esetleges fejlődési variációit. Ezek alapján döntünk a bölcsességfogak további sorsáról.

Van-e szükség a fogszabályozáshoz érzéstelenítésre?

Nincs. Hiszen sem a rögzített fogszabályozó felhelyezése, sem az aktiválások, sem a leszerelés nem jár fájdalommal.

A fogszabályozó készülék felhelyezésekor első lépésként letisztítjuk és leszárítjuk a fogakat, ezt követően ragasztó segítségével egyesével felhelyezzük a bracketeket. A megfelelő pozícióba illesztjük, majd egy speciális lámpával megvilágítjuk. Ezután következik az ív behelyezése, ami szintén nem fájdalmas.

Az aktiválás a fogszabályozó készülék ellenőrzését, állítását, ívek és gumik cseréjét, esetleg a bracket újra pozícionálást vagy csak ellenőrzést jelent, amely szintén fájdalommentes.

A kezelés végén a fogszabályozó leszerelése történik. Először az ívet távolítjuk el, majd egy speciális fogóval a bracketeket is lepattintjuk. Ennek fura hangja van, de fájdalommal nem jár. Ezt követi egy dentálhigiéniai kezelés, hogy a fogak visszanyerjék eredeti szépségüket.

Az első fogszabályozás szakvizsgálat

A fogszabályozás szakvizsgálat általában már nem az első fogorvosi vizsgálat kis pácienseink életében. Ennek ellenére mégis fontos, hogy beszéljük meg gyermekünkkel az ő nyelvén és életkorának megfelelően, hogy hová és miért jöttek, mi fog történni. Miben más ez, mint a korábbiak? Építsünk ki benne biztonság érzést és nyugalmat, hiszen bennünket is megnyugtat, ha tudjuk mi vár majd ránk!

Mikor legyen az első szakvizsgálat?

Fontos lenne, hogy a gyermekek iskolakezdés előtt egy fogszabályozás szemléletű fogorvosi kontrollon essenek át, amely kiterjed a fogak és az állcsontok egymáshoz való viszonyának ellenőrzésére is. Természetesen, ha a szülő vagy az alapellátó kolléga korábban észlel problémát, akár korábban is sor kerülhet a vizsgálatra.

Mi történik az első vizsgálaton?

Egy fogszabályozás alapvizsgálatot végzünk, ami a fogazat, az arc és a testtartás ellenőrzéséből áll. Semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár. Érdemes ezt tudatosítanunk a gyermekben, itt nem lesz szuri, fúró, tömés…

Ha elváltozást észlelünk röntgen vizsgálatra küldjük a pácienst és ennek eredményével hívjuk vissza. Ekkor megbeszéljük, mi a teendő, milyen lehetőségek közül tudnak választani. Nyugodtan megbeszélhetik otthon a gyermekükkel, hiszen a kezelés őt érinti és a döntést követően szeretettel várjuk vissza Önöket!

Mennyi időt vesz igénybe a vizsgálat?

Körülbelül fél órát érdemes a konzultációra szánni.

Mit kell magukkal hozni?

Leginkább a gyermeket és a jókedvét! Ha van bármilyen korábbi fogászati röntgen felvétele, kezelési lapja, azokat érdemes elhozni.

Mennyibe kerül az első vizsgálat?

Az első fogszabályozás konzultáció ingyenes.

Milyen eltérések kezelhetők fogszabályzóval?

 • A fogszabályozás alkalmas a fogtorlódások, fogak közötti hézagok, megdőlt, rendezetlenül álló fogak kezelésére, de akár az állcsontok közötti egyensúlyi helyzet visszaállítására is.
 • A beszédhibák egyes típusai is jól kezelhetők fogszabályzóval, akár több társszakma együttműködésével.
 • Gondolta volna, hogy a rágóízület fájdalmasságának hátterében is harapási probléma állhat? Ébredt már arra, hogy fájdalmasan szorítja a fogait? Akár ebben az esetben is fogazati eltérés lehet a bűnös!
 • Előfordulhat, hogy a nyaki fájdalmak, tartási rendellenességek egyik kiindulópontja is a harapási eltérésben keresendő.

Cselekedni sosem késő, akár felnőtt korban is hozzá lehet kezdeni a fogszabályozáshoz!

Ha Ön is tapasztalt hasonló panaszokat, érdemes szakorvos segítségét kérnie!

Rendkívül hasznos, mivel alapvető problémákat tudunk megszüntetni, ezáltal a fogakat sem terheli meg a mindennapi igénybevétel.

Mitől függ a fogszabályozó kezelés ára?

 • A fogszabályozó kezelés árát számos tényező befolyásolhatja.

  Fontos a kiinduló állapot, tehát a páciens fogazati eltérése és életkora. Ez határozza meg azt, hogy milyen típusú készülékekből tud majd választani, illetve, hogy az adott kezelés milyen hosszúságú lesz.

  Érdemes néhány alapvető költségelemet figyelembe venni, amikor a fogszabályozó kezelések árát hasonítjuk össze:

  • az első konzultáció ára;
  • a kezelési terv összeállításának díja, amit a kezelés ára általában tartalmaz;
  • a készülék ára, amelyet a fogszabályozó készülék típusa határoz meg alapvetően, de ezen belül is lehetnek variációk, például a rögzített készüléknél a bracket lehet fémből vagy porcelánból;
  • az aktiválások és kontrollok ára, illetve, hogy ezeket milyen gyakran kell elvégeztetni;
  • a leszerelés ára, továbbá, hogy ez tartalmazza-e a dentalhigiéniai tisztítás és a retenciós készülék árát.

  Ha ezen szempontokat figyelembe veszi döntése során, nem érheti meglepetés! Ne feledje, két fogívvel számoljon!

Az “Éjszakai fogszabályozó”

 • Nagyon megtévesztő a köznyelvben elterjedt elnevezés. A kivehető fogszabályzó készüléket napi 10-12 órán át szükséges viselni, ebbe az éjszakai alvás körülbelül 8 órája is beletartozik. Tehát a például a délután folyamán, iskola után is sarkaljuk gyermekünket arra, hogy hordja a készüléket.

  Milyen típusai léteznek?

  Tágítócsavaros lemez és funkcionális készülék.

  Hogyan is működik ez az eszköz?

  Beépített rugók, csavarok, palástok találhatók benne, amelyek helyet csinálnak a fogaknak és mérsékelten tágíthatják az állcsontot is. A fogakra és az állcsontokra a rugók, csavarok feszítése fejti ki az erőt.

  A funkciós készülék a fogak aktív mozgatása helyett a csontnövekedés irányításával segít harapást a megfelelő irányba terelni. A felső és alsó állcsonton egyszerre fejti ki a hatását, sőt akár az állcsontok egymáshoz való viszonyát is rendezheti.

  Milyen életkorban a leghatékonyabb?

  A korai fogváltás időszakában ajánlott. Lányoknál 12 éves korig, fiúknál általában 13 éves korig javasoljuk.

  Milyen további lehetőségekkel segíthetjük a készülék munkáját?

  Speciálisan kidolgozott légző- és tornagyakorlatok ajánlatosak. A készülék átadásakor egy CD-t vagy pendrive-ot kap a páciens, ezen megtalálhatók a javasolt feladatok.

  Milyen gyakran szükséges kontrollra járni?

  6-8 hetente ajánljuk az orvosi kontrollt, ekkor a készüléket szükség szerint aktiváljuk.

  Átbeszéljük, napi hány órán át hordta a páciens a készüléket? Sikerült-e elsajátítani a légző- és tornagyakorlatokat? A motiváció erősítéséhez egy speciális napló vezetése is lehetséges.

  Praktikus tanácsok

  A leghatékonyabb kezelés érdekében a gyermek növekedési fázisában fontos a legalább 12 órán keresztül történő viselés. A nyugalmi fázisban, amikor a nincs növekedés, elegendő a napi 10 óra is.

  A 10-12 órán át tartó fogszabályzó viselést nem kell a gyermeknek egyszerre teljesítenie, azonban fontos, hogy legyenek benne több órán át tartó időszakok. Például az iskolából hazatérve a kis páciens berakja a fogszabályzót, tanul vele. Amikor játszik, szaladgál, kiveszi. Ha olvas, pihen ismét beteszi. Vacsorázik, kiveszi. Tehát nem kell egyvégtében hordani, lehet kisebb szüneteket tartani! Az éjszakai, ezen belül a lefekvéstől éjfélig tartó időszak a legfontosabb, mert a növekedés ebben az alvási periódusban zajlik.

4+1 kifogás a fogszabályozás előtt

 • 1. „Azt hallottam, hogy fogszabályzáshoz biztosan ki kell húzni néhány fogamat.”

  A korszerű fogszabályozás szemlélete szerint igyekszünk elkerülni a foghúzást, ha ez megoldható. Természetesen minden fogsor más, ezért előfordulhat, hogy szükség van húzásra, de ez ma már inkább ritka, mint általános.

  2. „Azt mondják fájdalmas a kezelés és nagyon nehéz megszokni.”

  A rögzített készülék felhelyezése fájdalommal nem jár. Ezt követően a fogak elkezdenek mocorogni, elindulnak a megfelelő helyre. Ez a „vándorlás” a fogak átmeneti meglazulásával és valóban kellemetlen érzéssel jár, de néhány nap után megszűnik, ahogyan 1-2 nap után a készülék meglétét sem vesszük már észre.

  3. „Zavaró számomra a fogaim jelenlegi állapota, de nem szeretném senkinek sem mutogatni.”

  Mi azért vagyunk, hogy Önnek ebben segítsünk! Hiszen már megette az első lépést és elindult a jó úton, amiben örömmel támogatjuk!

  4. „Kiöregedtem már a fogszabályozásból, az csak a fiataloknak való!”

  Amíg a páciensnek van saját foga, van mit szabályozni! Sőt a legtöbb fogpótláshoz is elengedhetetlen a fogak megfelelő záródási síkjának a vizsgálata és esetenként néhány fog szabályozása.

  +1 „Nincs időm, hogy hetente fogorvoshoz járjak, és időpontokat egyeztessek.”

  Nem igényel extrém időt a kezelés. Az első két konzultáció 2×30 percet vesz igénybe, mindezt azért, hogy a páciens lássa milyen problémáról van szó és legyen alkalma kérdezni. A rögzített készülék felhelyezése kb. 30-40 perc, és ezután már csak a 6-8 hetente végzett kontroll vizsgálat és aktiválás van hátra, ami általában nem több 10-15 percnél.

Hogyan érkezzünk a kezelésre?

 • Fontos, hogy nyugodtan érkezzünk a rendelőbe, amihez elengedhetetlen a bizalom. Manapság már új időket élünk és könnyedén megismerhetjük a bennünket majdan kezelő fogorvost, tájékozódhatunk a kezelés előtt. Megnézhetjük a weboldalát vagy Facebook oldalát, elolvashatjuk a bemutatkozó szövegét, képzéseit, misszióját.Az időpontegyeztetés rohanó világunkban alapvető, hiszen az idő mindenki számára drága kincs, ezt legkönnyebben telefonon tehetik meg a weboldalon található telefonszámon. Szintén fontos szempont a kényelmes parkolás, ami szerencsés, ha ingyenes, mert ki szeretne a kezelés alatt azon izgulni, mikor kapja meg a büntetőcéduláját?

  A beavatkozás során esetlegesen szükség lehet érzéstelenítő injekció alkalmazására. Ezek a szerek a későbbi autóvezetést nem befolyásolják, de arra számítanunk kell, hogy zsibbadás és a vele járó érzéketlenség és mérsékelt duzzanat körülbelül 3-4 órán át megmarad.

  Lehetőség szerint kényelmes ruhában érkezzünk, és szánjunk időt arra, hogy a beavatkozás után néhány percet pihenjünk, szusszanjunk, hogy teljes erőbedobással folytathassuk a napunkat!

5 érv a fogszabályozás mellett

 •  Az első idők kellemetlenségei hamar a múltba vesznek, a tökéletesen szabályos, egészséges fogazat pedig, megfelelő gondoskodás mellett élete végéig Önnel maradhat!
 • A torlódásmentes fogazat nehezebben szuvasodik, a fogak öntisztuló képessége megsokszorozódik, így elkerülhető a gyakori és költséges fogpótlások, fogtömések készíttetése.
 • A fogszabályozó trendi, a fiatalság záloga. A felnőtt kor sem akadály, az illető igényességét, ápoltságát tükrözi.
 • A harapási problémák helyreállításával akár a horkolás, rossz alvás is megoldódhat!
 • A jó megjelenés korunk elvárása és ennek az ápolt, rendezett fogazat is része!

Milyen előfeltételek szükségesek a fogszabályozáshoz?

 • Elsősorban szükségesek a fogak, mert amíg van saját fog, addig lehet fogszabályozáson gondolkodni 
 • Ezt követően jöhet a konzultáció, amely során megbeszéljük a pácienssel a kezelési lehetőségeket. A folyamat legalább három röntgenfelvétel elkészítésével kezdődik, amihez egy részletes státuszfelmérés is társul, mely nemcsak a fogazati felmérést, hanem a gerincoszlop és a testtartás megfigyelését is magába foglalja.
 • Mindezek alapján elkészül a személyre szabott kezelési terv, amelyet megbeszélünk a pácienssel. Fontos, hogy ismerje, mi miért történik, hiszen a kezelés egy közös munka!
 • Az egészséges fogazat elengedhetetlen, így a kezelés vagy a készülék felhelyezése előtt szükséges a fogak szanálása, rendbetétele!
 • A fogszabályozás nem csak a fiatalok kiváltsága, az egészséges, szép mosoly 40 sőt 50 felett sem lehetetlen!

Mi az, ami szerintünk elengedhetetlen egy sikeres fogszabályozó kezeléshez?

 • Alapos vizsgálat, konzultáció: fontos számunkra, hogy a páciens bátran kérdezzen és közösen találjuk meg a megoldást problémájára. Véleményünk szerint a nyitott kommunikáció elengedhetetlen rendelőnkben.
 • Barátságos környezet kicsiknek és nagyoknak: Magáért beszél, hiszen ha valaki nem érzi jól magát rendelőnkben, az hatással lehet a közös munkára is. Felújított rendelőben várjuk Önöket, a gyerekeket pedig “Bátorság Oklevéllel” jutalmazzuk a kezelés végén!
 • Személyre szabott kezelési mód: Minden fogazat más, ezért nem is nyújthat mindenkinek megoldást ugyanaz a készülék vagy időtartam. Nyiscsák Zoltán Doktor Úr ebben segít Önnek!
 • Holisztikus szemlélet: A fogazati eltéréseknek vannak nyilvánvaló és kevésbé egyértelmű tünetei is. Ha azt szeretnénk, hogy mindez megszűnjön, a problémák forrását kell megkeresnünk!
 • Folyamatos továbbképzések: Az orvostudomány fejlődik, nekünk pedig kötelességünk lépést tartani a legújabb technológiákkal.