dr_nyiscsak_zoltanDr. Nyiscsák Zoltán vagyok, a nyíregyházi Malomkerti Fogászat tulajdonosa és fogszabályozó szakorvosa. Fontosnak tartom, hogy pácienseim ne csak a nevemet, hanem történetemet, motivációmat is ismerjék. Most néhány kérdésen keresztül szeretnék jobban bemutatkozni Önöknek is!

Miért ezt a pályát választottam? Gyermekkoromban 4 évig képzőművészeti képzésben részesültem. Itt találkoztam először az arc szimmetriájával és harmóniájával, amely egész pályám során végigkísér. Először fogtechnikát tanultam, majd lehetőségem nyílt az orvosi egyetem elvégzésére is.

Már pályám elején éreztem, hogy az alap fogorvosi szakvizsgát követően szeretnék ebbe a szakirányba továbblépni. Mivel általános iskolás korom óta érdekelt a fizika, jó lehetőségnek tűnt a fogszabályozás, hiszen így érdeklődésemet a napi gyakorlatban kamatoztathatom.

Mi motivál munkám során? A fogszabályozás során fogazati eltérésen túl az egész embert tekintem, holisztikus szemlélettel. Azért, hogy ne csak a tüneteket orvosoljam, hanem annak is utánajárjak, honnan eredhet a probléma. Fontos küldetésem, hogy Nyíregyháza és környékén élő személyeknek is lehetőséget nyújtsak az emberközpontú fogszabályozásra. Ebben a folyamatban nem csupán a fogak állásának korrekciójára koncentrálok, hanem arra is, hogy minden páciensem magabiztosabban, önbizalommal teli mosollyal lépjen ki a rendelőből. Hiszek abban, hogy a mosoly nem csak a szájban, hanem a lélekben is kezdődik.

Mindig örömmel tölt el, ha nem csak egy mosolyt varázsolok újjá, hanem egyéb másodlagos eltéréseket is meg tudok oldani.

Küldetésemnek tekintem a folyamatos tanulást, mivel a világ fejlődik, megújul és én is szívesen válok ennek részévé. konzultacio

Mi a kedvenc részem a kezelések során? A legizgalmasabb a tervezési fázis, ahol még csak fejben képzelem el a lépéseket, amiket később a valóságban is kivitelezek.

Ha kérdése van, Önt is szeretettel várom a Malomkerti Fogászatba ingyenes fogszabályozási konzultációmra, ahol közösen megbeszéljük a további lépéseket!

Munkatársak

 

Grünsteinné Posta Beatrix vagyok, a nyíregyházi Malomkerti Fogászat egyik asszisztense. 1994-ben végeztem a DOTE Egészségügyi Főiskola védőnő szakán, majd 2017-ig területi-és iskolavédőnőként dolgoztam. Eddigi munkám során gyerekekkel foglalkoztam azzal a céllal, hogy minél egészségesebb felnőttekké válhassanak. Ismereteimet folyamatosan bővítettem, Nyíregyházán végeztem el a fogászati asszisztensi képzést is 2017-ben, és azóta fogászatban dolgozom.

Szeretek segíteni másoknak és igyekszem a páciensek feszültségét asszisztensként kedvességgel, mosollyal feloldani. Fontosnak tartom a megfelelő higiéniát, a biztonságos és nyugodt légkört a kezelések alatt. Tapasztalataim szerint a gyerekeknél meghatározó a felnőtt korra nézve az első fogászati vizsgálat, ezért minden esetben kiemelt figyelmet fordítunk a pozitív élmény fenntartására. Célunk, hogy a páciensek elégedetten, mosollyal távozzanak. Házasságban élek, két gyermekem van, a lányom egyetemista, a fiam most érettségizett. Szabadidőmet szeretem túrázással, olvasással, jógázással tölteni.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy Nyíregyházára elhozzuk a holisztikus szemléletet a fogszabályozásban. Fontos, hogy a pácienseink értsék, mi miért történik a kezelésük során. Ezek az ismeretek a bizalom és a hosszú távú sikeres együttműködés alapjai. A fogszabályozás új szemléletének alapköveit szeretnénk megismertetni meglévő és leendő pácienseinkkel:

🦷 Holisztikus szemlélet: A holisztika a teljességre, az egészre való törekvést jelent, az a gyógyítási mód, melynél figyelembe vesszük a beteg teljes fizikális állapotát, túl a fogazati eltérésen.

🦷 Komplex kezelés a fogszabályozásban: A manuálterápiával és/vagy gyógytornával kiegészülő kezelés, mely nem csak a fogazatra, hanem az egész testre ható változásokat indíthat el a szervezetben. A kezelés során mind az esztétikai élmény, mind az egészség fejlődik, ezáltal rövidülhet az időtartama és tartósan fennáll az elért állapot is.

🦷 Manuális medicina: A mozgási szervrendszer visszafordítható működési zavarainak vizsgálatával és kezelésével foglalkozó szakterület.

🦷 Manuálterápia: Mauáltrapeuták vagy gyógytornászok, esetleg gyógymasszőrök által végzett kezelés, amelynek segítségével a görcsös izmok, rossz állapotú szalagok, berögzült ízületek mozgásra bírhatók. A fogszabályzás kiváló segítője és kiegészítője a manuálterápia, melynek segítségével hamarabb érhető el tartós eredmény.

🦷 Testtartás: A test izmainak, inainak, csontjainak részvételével létrejövő rendszer, az a kép, amit már mindenki messziről észrevesz rajtunk. A helyes testtartás kialakítása alapvető a későbbi gerincbetegségek elkerülése szempontjából.

🦷 Állkapocsízület: Az az ízület, amely az állkapcsot a koponyához rögzíti, de egyben lehetővé is teszi az állkapocs mozgását. Érdekes, hogy az állkapocsízület az emberi szervezet egyetlen páros ízülete, azaz a kétoldali mozgás egyszerre történik. Helytelen működése szerteágazó panaszokkal járhat, mint fejfájás, fülzúgás, fogcsikorgatás, fogszorítás, nyaki fájdalom.