Ahogy világunk folyamatosan fejlődik és digitalizálódik, modern társadalmunk megkívánja a kényelmes, gyors diagnózisokat és egyszerű módszereket. Azonban minden ember egyedi, ezért egyedileg kell elbírálni és a számára legmegfelelőbb módszert megkeresni. A fogszabályzó szakorvosnak nem szabad csak a páciens aktuális tüneteit vizsgálnia, hanem törekednie kell a kiváltó ok felkutatására, majd a személyre szabott kezelés meghatározására..

Ez a A MEAW módszer küldetése, és egyben rendelőnké is. Ezért döntött úgy Nyiscsák Zoltán Doktor Úr, hogy 2021. szeptemberében elvégzi Kim Jeong-Il Professzor Úr – a MEAW módszer feltalálójának –képzését.

A megszerzett tudást pedig igyekszik a Malomkerti Fogászatban is kamatoztatni annak érdekében, hogy minden páciens a számára megfelelő kezelési módban részesüljön!

Mi az a MEAW?

A MEAW -t (Multiloop Edgewise Arch Wire) 1967-ben fejlesztette ki Dr. Young H. Kim. Ez a módszer a teljes elváltozást vizsgálja, nem csak bizonyos részproblémákra fókuszál. Továbbá segít kijavítani a diszharmóniákat, kezelési stratégiája, hogy a kezdetektől a befejezésig végigkíséri a pácienst figyelembe véve azt is, hogy a különböző elváltozások mögött többféle anatómiai eltérés állhat.

Filozófiája

A fogszabályozás legfontosabb alappillére a pontos diagnózis és a kezelés megtervezése, amely személyre szabott és nemcsak a fogazati eltérést, hanem a teljes vázrendszer elváltozását is figyelembe veszi.

A cél, hogy a páciens számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon és lehetőség szerint elkerülje a műtétet.

A néhai Kim Young Ho professzor a módszer atyja.

Mit kell tudni Kim Jeong-Il Professzor Úrról, a kurzus oktatójáról?

Klinikai professzor a dél-koreai Incheonban működő Koreai Egyetem Klinikai Fogorvostudományi Karának Fogszabályozás Tanszékén. 1987-ben végzett Szöuli Nemzeti Egyetem fogászati karán, majd PhD fokozatát a Kanagawa Dental Collageban szerezte Yokusuka-ban, Japánban.

Kim Young Ho professzor ismertette meg a MEAW módszerével, majd Szöülban el is végezte az ehhez tartozó 2 éves kurzust. Tanult Rudolf Slavicek és Sadao Sato professzor uraknál is. Számos képzés kapcsolódik a nevéhez Ausztriától, Japánon át Bostonig. Mára ő a MEAW klinikai módszer nemzetközi oktatója.

„Ha összegezni szeretném a MEAW képzésen eltöltött egy hetemet, elmondhatom, hogy sok felmerült kérdésemre választ kaptam. Már látom azokat a gyakorlati elemeket, amelyeken változtatni fogok a napi munkám során.

Jó volt megtapasztalni, hogy még mindig van olyan technika, megoldás, amivel a hagyományos fogszabályozás eszközeivel megoldhatatlannak tűnő esetek is orvosolhatók. Inspiráló volt, hogy Kim Jeong-Il Professzor Úr a legbonyolultabb eseteket is végtelen egyszerűséggel és közvetlenséggel magyarázta. Gyakorlatiassága és páciensközpontú szemlélete követendő példa.

A tanfolyam utolsó napján ismétlésképpen összegeztük az addig megismerteket és minden résztvevő tanulmányi esetét részletesen átbeszéltük. Professzor Úr egy szakmai konzultációs csoportot alakított ki, ahol a továbbiakban is tudjuk biztosítani szakmai fejlődésünket és az online kapcsolat révén bonyolultabb eseteinket együtt is átgondolhatjuk.” – Dr. Nyiscsák Zoltán