Fogszabályozás

A rossz alvás a szájlégzés egyik velejárója. A viselkedészavarok egy része visszavezethető erre. Ha a szájlégzést nem kezeljük, nem csak fogazati, hanem súlyos állcsonti eltéréseket is rögzítünk egy életre, valamint az alvászavar (horkolás) is állandósul. Rossz alvás egyenlő fáradékonyság, aluszékonyság, hiperaktivitás. A szűk felső állcsont felnőtt korban (21év felett) csak sebészi úton kezelhető, 16-18 éves korig rögzítet gyors tágítóval (6-8 hónap) megoldható.

12-13 éves korig kivehető készülékkel a nyelvet aktiválhatjuk és szépen rákényszerítjük, hogy végezze a dolgát, tágítsa a szájpadot. Lehet, hogy egy kicsit hosszabb, de nagy eséllyel nem kell majd a rögzített fogszabályozó kezelés.

És most a készülékekről.
Miért alkalmazom a myofunkcionális készülékeket. Mert a hagyományos fogszabályozó készülék kezelés mellet több olyan mellékhatást is kíválthatunk, amikk nem voltak felvételkor.És elég nehéz megmagyarázni a szülőnek hogy van még egy pár uj, készülék által kíváltott mellékhatás.Ha nem volt nyelvlökéses nyelése,kialakulhat. De az állkapcsok és a fogak problémáit olyan dolgok befolyásolyák mint légzés tipusa, tartás, stress.És emiat az okot kell megszüntetni és nem a fogakat tologatni. Olyan készülék amely csak tátot száj mellet hordható, kényelmetlen is, erösíti a rosz szokást, vagy kíválthatja azt.

Előnyök

A korai beavatkozás előnye, hogy mindig jobb megelőzni , mint hagyni, hogy az eset teljesen kifejlődjön és próbáljunk valamit kezdeni az esettel. Lehet hogy így egy fix ponttól indulunk, de nem adtunk esélyt a folyamatosan fejlődő, növekedő, arc szerkezetnek a korrekcióra . A korai kezelés hatékony, ha az alveoláris csont és állkapocs szabad növekedését biztosítjuk. Ezt egy myofunkcionális eszköz használatával érhetjük el. Lehet hogy később szükség lesz további kezelésre, de a korai beavatkozás a növekedésbe lecsökkenti, és kevésbé bonyolult rögzített (fix) megoldást igényel.
A korai fogszabályozásról
Kisgyermekek fogszabályozó kezelését, az úgynevezett „megelőző fogszabályozás-t’’, 5-7 éves korban ajánlatos kezdeni. Ebben az időszakban vizsgálják a fogak és az állkapcsok viszonyát, és emellett a kezdődő-kialakuló tartás problémákat, amelyek lehetnek mind okai mind következményei a szájüregben megjelenő elváltozásoknak. Ekkor könnyebb bizonyos problémákat rendezni, például a fogtorlódást. Lehetséges, hogy több gondoskodást, odafigyelést igényel a szülőtől és a gyerektől egyaránt, azonban így jobb eredmény születik, mintha csak általában rögzített készülékkel, a „rendes fogszabályozóval” kezelnénk az esetet.
Meg kell jegyezni, hogy a korai kezelés alkalmazható majdnem minden típusú fogszabályozó elváltozásnál, bizonyos problémáknál ez a jobb megoldás.
A korai beavatkozások közé tartozik az elülső kereszt harapás (buldog harapás) Class III terápiája, ez az az elváltozás, aminek a kezelését nem lehet elég korán elkezdeni, itt minden nap számit. Amennyiben a páciens és a szülő is közreműködik, egy komolyabb szájsebészeti beavatkozást kerülhetnek el. Az oldalsó keresztharapás arc aszimmetriát is okozhat.
A nyitott harapás (ujjszopás, szájlégzés) velejárója a horkolás, ami akár gyermekkorban akár felnőttkorban is jelentkezhet. Gyerekkorban fáradékonyság, tanulási zavarok, hiperaktivitás a velejárója.

Esztétikai kezelések

Esztétikai fogászati kezelés! Pontosan megadhatjuk neked azt a mosolyt, amelyet mindig is kerestél!Esztétikai fogászati kezelés! Próbáltad már magadon? A mosoly, amilyen még soha nem volt! Korábban el sem tudtad képzelni! Meglepő és csábító eredmény! Büszke leszel magadra! Tudni fogod milyen érzés, igazán jól megjelenni! Gyere el, és megbeszéljük a kezelést! Esztétikai fogászat a harmonikus mosollyal, a Malomkerti fogászati rendelőben!

Gyökérkezelés

Az endodoncia, vagyis a gyökérkezelés a fogbél illetve a foggyökér körüli szövetek megbetegedéseinek megelőzését, és elváltozásainak kezelését célzó fogászati szakterület. Endodonciai beavatkozások alatt tehát a fogbélszövetet érintő kezelések értendők.